Doe de dakscan en bereken je persoonlijk rendement.

Kijk wat je kunt besparen
Bekijk of je woning geschikt is
Inclusief montage in heel Nederland
Configurator

Veelgestelde vragen

Wat leveren zonnepanelen gemiddeld op?

Tien zonnepanelen leveren al snel een voordeel op van ruim 600 euro per jaar. Deze berekening hebben we gebaseerd op een leveringstarief van € 0,23 per kWh.

Hoeveel zonnepanelen moet ik op mijn dak leggen?

Het vermogen van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in Wp. Om de opbrengst van een zonnepaneel te berekenen, vermenigvuldig je het vermogen met een factor van 0,88. Rekenvoorbeeld: een paneel van 355 Wp levert op jaarbasis gemiddeld 355 x 0,88 = 312 kWh op. Een gemiddeld huishouden heeft een jaarverbruik van 3.400 kWh. Om dit zelf op te wekken zijn per jaar 3400/314 = 11 zonnepanelen van 312 Wp nodig. Door de zonnepanelencheck op te vragen bij ons kunt u de exacte aantal benodigde zonnepanelen opvragen

Welk effect hebben zonnepanelen op de waarde van mijn woning?

Zonnepanelen hebben vaak een gunstig effect op de waarde van je woning. Hoe groener je energielabel, hoe gunstiger dit is voor de waarde van je huis.

Wat is het verschil tussen watt en wattpiek?

Watt is een eenheid van vermogen. Bij een zonnepaneel hangt het geleverde vermogen af van de hoeveelheid zon die erop valt. Daarom is door de fabrikanten onderling afgesproken dat ze aan elk paneel een getal toekennen dat aangeeft welk vermogen dat paneel onder ideale omstandigheden levert. Dit getal is het aantal Wattpiek. Een paneel van 355 Wattpiek levert dus onder ideale omstandigheden 355 watt. De jaarlijkse opbrengst van een 355 watt paneel is 355 Watt x 880 effectieve zonuren = 312 kWh. NB: 880 zonuren is een gemiddelde voor Nederland. Afhankelijk van de locatie kan het aantal effectieve zonuren hoger of lager zijn.

Verdient een zonnepaneel zich terug?

Ja, op termijn verdient een zonnepaneel zich terug. De precieze terugverdientijd is echter van veel factoren afhankelijk. Voornaamste financiële factoren zijn de aanschafprijs en de stroomprijs van je huidige leverancier. Ook is de locatie van de zonnepanelen voor een groot deel bepalend voor het rendement aan opgewekte zonne-energie. Gemiddeld verdien je de zonnepanelen binnen 5 tot 7 jaar terug. De zonnepanelen gaan gemiddeld 25 jaar mee.

Hoe werkt de btw-teruggave service?

De overheid heeft bepaald dat iedereen die zonnepanelen aanschaft de btw kan terugvragen via de Belastingdienst. Iets wat heel zorgvuldig moet gebeuren. Veel zonnepanelenaanbieders hebben tegenwoordig een btw-teruggave service, hiervoor betaal je meestal rond de 100-150 euro.

Zijn de prijzen op jullie site inclusief btw?

Ja, de prijzen op onze website zijn inclusief btw. Vaak is het mogelijk om het merendeel van de btw via de Belastingdienst terug te krijgen waardoor zonnepanelen nog voordeliger uitvallen.

Ik heb een plat dak. Kan ik daar ook zonnepanelen plaatsen?

Je kunt heel makkelijk zonnepanelen op een plat dak plaatsen. De panelen kunnen op een plat dak namelijk ook voldoende daglicht ontvangen om stroom op te wekken.

Heb ik een slimme meter nodig?

Dit is niet altijd het geval. Heb je straks zonnepanelen, dan ga je stroom terugleveren aan het net. Hiervoor melden wij je aan bij www.energieleveren.nl. Jouw netbeheerder weet dan dat je zonnepanelen hebt en kijkt of je een nieuwe elektriciteitsmeter (slimme meter) nodig hebt. Is dat het geval, dan neemt de netbeheerder contact met je op.

Welk deel van de btw kan ik terugkrijgen?

Je kunt het gehele btw-bedrag dat in rekening is gebracht voor zowel de aanschaf (21%) als de montage van de zonnepanelen terugvragen. Als ondernemer draag je ook btw af aan de Belastingdienst over de stroom die je opwekt. Om deze btw vast te stellen, zou je precies moeten weten hoeveel stroom je over een bepaalde periode aan het energiebedrijf levert en hoeveel stroom je direct zelf verbruikt. In de praktijk kan dit meestal niet. Daarom heeft de Belastingdienst bedragen vastgesteld, die je als verschuldigde btw in jouw aangifte kunt vermelden. Deze standaardbedragen (forfaits) zijn gekoppeld aan het vermogen van je installatie. Het verschil tussen de btw bij aankoop en de af te dragen btw middels het forfait is het bedrag dat je uiteindelijk ontvangt van de Belastingdienst.

Op zoek naar meer informatie?

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact op.